Wijngaard
        "Sjtejneberg"

DRUIVENSOORTEN

Auxerrois

De oorsprong van deze helgele tot goudgele druif is onbekend, maar ligt waarschijnlijk in Frankrijk. De naam is afgeleid van het gelijknamige Franse graafschap. Hij lijkt erg op de Chardonnay en de Pinot Blanc. (Bron: Het complete druivenboek, Fred Lorsheijd.)

Kerner

De Kerner is een kruising tussen de druivensoorten Riesling en Trollinger. Deze soort is ontwikkeld in 1929 door de "Staatlichen Leer- und Versuchsanstalt für Wein und Obstbau" in Weinsberg. Hij is vernoemd naar de in Weinsberg geboren arts, dichter and wijndrinker Justinus Kerner. Hij is vernoemd naar de in Weinsberg geboren arts, dichter and wijndrinker Justinus Kerner.(Bron: (Duits ): http://www.wein-abc.de/)

Müller-Thurgau

Deze druivensoort is gekweekt door de beroemde plant fysioloog Prof. Müller uit het Zwitserse Thurgau, die deze soort in 1882 ontwikkeld heeft. Na een genanalyse blijkt het hier te gaan om een kruising tussen de druivensoorten Riesling en Madeleine Royale en niet om een kruising tussen Reisling en Silvaner, zoals lang werd aangenomen (Bron: (Duits) http://www.wein-abc.de/)

Pinot Gris

De 'Pinot Gris' is een uit Frankrijk afkomstige cultivar van de druif, die een groot aantal verschillende verschijningen heeft. Dit ras is zeer waarschijnlijk een mutatie van de 'Pinot Noir'. Deze druif staat ook bekend onder de namen malvoisie, grauburgunder, ruländer en szürkebarát.(Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Pinot_Gris)